NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Apliciraj i budi “Junak svoje zajednice”

... | 16. Septembra 2014.
13:00
Kalesija Online

tz_zajednicaFondacija tuzlanske zajednice u okviru svog programa Omladinske banke raspisala je poziv za projektne ideje svim  zainteresovanim mladima, a  koji su članovi omladinskih organizacija ili neformalnih grupa mladih iz Tuzle, Srebrenika, Kalesije, Živinica ili Lukavca.   Fondacija će finansijski podržati projektne ideje mladih u iznosu od  1000 do 2000 KM. Ova podrška se realizira u okviru kampanje pod nazivom ”Budi junak svoje zajednice”.

Kampanju smo simbolično započeli 12-tog augusta na Međunarodni dan mladih, sa idejom da  koristeći sve raspoložive resurse promovišemo sistem vrijednosti u kojem su istinski junaci zajednice oni mladi koji svakodnevno uče, istražuju i razvijaju svoje vještine i kompetencije. Istovremeno, želimo pokazati da u našoj zajednici postoje biznisi i individualci koji pokazuju svoje filantropske osjećaje i pomažu razvoju svoje lokalne zajednice finansirajući i podržavajući mlade. O samoj podršci projektima mladih,  kao i do sada, upravo odlučuju mladi, odnosno članovi odbora Omladinske banke Fondacije tuzlanske zajednice, kaže Emir Bašić,  menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.
Odobreni projekti će se u najvećoj mjeri finansijski podržati od strane Fondacije ali se očekuje i podrška lokalnih biznisa i filantropa.

Poziv je otvoren do 26. Septembra 2014 godine, a podržat će se inovativni projekti koji direktno unapređuju uslove življenja mladih u opštinama Tuzle, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Lukavca uz uslov da i aplikanti pronađu 20 prijatelja koji će podržati njihov projekat sa po 10 KM.

Inovativnom kampanjom i pristupom nastoji se uz finansijsku podršku mladim, unaprijediti život mladih u zajednici uz uključivanje što većeg broja aktivista, volontera i lokalnih donatora.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika