NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Novinari TK – Mladost Divič 3:3 -FOTO

... | 21. Aprila 2011.
12:01
Kalesija Online

Novinarska reprezentacija TK u srijedu je u povratničkom naselju Divič kod Zvornika odigrala prijateljsku utakmicu protiv ekipe Mladosti. Iako je rezultat bio u drugom planu, treba napomenuti da su Novinari TK sa ovog gostovanja izvukli bod odigravši 3:3.

Iako je tokom prvog poluvremena ekipa Novinara TK pokazala bolju igru i požrtvovanost, na kraju se na odmor ipak otišlo rezultatom 1:0. Naime, u prvom poluvremenu u 42.minuti domaći igrači su nakon greške odbrane došli do gola.

Oko stotinjak gledalaca uživalo je u udrugom poluvremenu, jer su se prilike redale na oba gola, ali u više navrata mrežu Novinara TK spašavao je Mirza Kusturica koji je bio nezamjenljiv na golu.

U 56.minutu domaći igrači povećavaju prednost na 2:0, što je bio znak da Novinari krenu u napad i da pokušaju sustići igrače Mladosti. Kapiten ekipe novinara Almir Šećkanović posložio je nekoliko „kockica“ u igri, pa se krenulo sa pritiskom na domaćine. Redale su se prilike pred golom Mladosti, međutim mreža je ostakla netaknuta, a u više navrata 100 postotne prilike propustio je Samir Karić novinar Oslobođenja. Pored Karića u igri je zakazao i novinar FTV Avdo Avdić.

U 65.minuti nakon što su domaći izveli korner, Dino Mujanović u svom šesnaestercu igra rukom nakon čega je sudija Fahrudin Sinanović dosudio najstrožiju kaznu jedanaesterac za Mladost iz kojeg domaći dolaze do rezultata 3:0.

Selektor Novinara TK, Sinan Sinanović je sa klupe vršio pritisak na svoje igrače kako bi postigli bar jedan pogodak. Taj pritisak je urodio plodom, pa tako Novinari TK u 72. minuti dolaze preko Amira Muminovića do svog tako željenog prvog gola. Igrači Mladosti nisu se uspjeli ni organizovati, a već je Amir Muminović postigao i drugi gol što je bilo dodatni „vjetar“ u leđa Novinarima TK.

Nakon što su novinari postigli dva pogotka igra se preselila na ivicu šesnaesterca gdje su novinari prijetili preko Karića, Čiraka, Muminovića, Muharemagića, pogađale su se stative, prečke no, mreža domaćina je mirovala. U 88.minuti nakon pritiska na domaće igrače, Selver Čirak odluzima loptu, centrira na ivicu šesnaesterca, a Miralem Huremović prekrašnim pogotkom postavlja konačan rezultat utakmice 3:3.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Glas mladih